Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Свалявській ДПІ навчали платників отримувати довідку про доходи та утримані податки онлайн

, опубліковано 01 вересня 2021 о 15:52

Днями фахівці Свалявської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області провели практикум та роз’яснювальну роботу для платників податків щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

За словами податківців, щоб отримати дану послугу фізична особа може відправити запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків електронному вигляді виключно для отримання інформації про себе.

Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків надаються відповідно до:

- податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, форм 4 ДФ ;

- податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи-підприємця;

- податкової декларації про майновий стан та доходи .

Зазначений електронний сервіс дозволяє фізичній особі – платнику податків, засобами Електронного кабінету, подати до ДПС в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису запит та отримати відповідь «Відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків» засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС. При цьому отриманий громадянином електронний документ є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

 Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі (допомога → ЕК для громадян → отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків).

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області