Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тячівській ДПІ відбулась робоча зустріч з платниками податків

, опубліковано 01 вересня 2021 о 15:54

Працівники Тячівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області під час робочих зустрічей ознайомлюють платників з нововведеннями при подачі звітності в електронній формі та новаціями у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківці наголошують, що для подання звітності в електронній формі платнику необхідно отримати цифровий підпис. Податковий орган надає цю послугу безкоштовно. Увійшовши на сайт АЦСК ІДД ДПС, платник податків отримає повну інформацію про те, що потрібно та як отримати цифровий підпис.

Відтак, за допомогою Електронного кабінету платники податків мають можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки.

Що стосується застосування реєстраторів розрахункових операції у 2021 році, то податківці звертають увагу платників на те, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області