Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Мукачеві про добровільне декларування доходів – під час зустрічі з громадськістю

, опубліковано 02 вересня 2021 о 17:05

Одноразова добровільна декларація подається виключно в електронній формі, а одноразовий збір сплатити потрібно протягом тридцяти календарних днів з дати подання такого документа. Про це під час зустрічі з головою Верхньокоропецької територіальної громади розповів начальник Мукачівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області Роман Луник.

Податківець нагадав, що 15 червня 2021 року Верховна рада прийняла Закон України №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання  детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів  та сплати одноразового збору до бюджету». Закон спрямований на легалізацію і детінізацію доходів і майна фізичних осіб, прихованих від оподаткування.

Також Роман Луник деталізував, що в рамках кампанії з одноразового добровільного декларування передбачені такі ставки одноразового збору:

- 5 відсотків на валютні цінності, розміщені на рахунках у банках в Україні, та інші активи в Україні;

- 9 відсотків – для активів, зареєстрованих за кордоном (крім Російської Федерації), в тому числі валютних цінностей, розміщених на банківських рахунках закордоном;

- 2,5 відсотки – у разі придбання ОВДП (облігацій внутрішніх державних послуг України).

До того ж є можливість сплатити збір трьома рівними частинами протягом трьох років. У такому випадку ставка буде вищою – 6 відсотків, 11,5 відсотка та 3 відповідно.

«Основний принцип проведення податкової амністії – добровільність декларування. Якщо особа бажає отримати звільнення  від відповідальності за порушення податкового чи валютного законодавства, вона повинна подати декларацію і сплатити спеціальний збір», – підкреслив Роман Луник.

За матеріалами Мукачівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області