Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч у Рахові – про податки й податкову амністію

, опубліковано 02 вересня 2021 о 17:06

Днями відбулася робоча зустріч начальника Рахівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області Владіслава Кича з головою Богданської ОТГ Степаном Мільчевичем.

Начальник інспекції акцентував увагу на Законі України від 15.06.2021 №539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», яким врегульовано особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів. Звернув увагу на те, що одноразове декларування є виключно добровільним і громадяни повинні самостійно прийняти рішення, при цьому у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від будь якої відповідальності.

Також на зустрічі були обговорені важливі моменти, як терміни подання та сплати збору, категорії осіб, які можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, та розміри ставок оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках амністії.

Окрім цього, учасники розглянули питання легалізації найманих працівників, сплати податку на доходи фізичних осіб за оренду земельних часток (паїв), застосування РРО (ПРРО) тощо.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області