Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Виноградівської ДПІ провів робочу зустріч з головою Королівської ТГ щодо податкової амністії

, опубліковано 09 вересня 2021 о 15:45

Начальник Виноградівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області Михайло Русняк провів робочу зустріч з головою Королівської територіальної громади Антоном Чейпешом щодо податкової амністії.

Під час робочої зустрічі було розглянуто питання запровадження одноразового (спеціального добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, яке прописано Законом України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

У ході зустрічі Михайло Русняк зазначив, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відбуватиметься із 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та є правом, а не обов'язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Керівник ДПІ надав роз’яснення щодо термінів проведення декларування, активів, як підлягають декларуванню, суб'єктів, які можуть скористатися декларуванням, та про юридичні аспекти неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право тощо. Крім того, він наголосив на важливості співпраці з місцевими органами влади щодо проведення інформаційної кампанії щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Михайло Русняк запрошує всіх, хто бажає скористатись правом на одноразове добровільне декларування, звертатись до Виноградівської ДПІ для отримання роз’яснень і консультацій.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС Закарпатській області