Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті податківці виявили 163 порушення у сфері торгівлі алкоголем та тютюном

, опубліковано 14 вересня 2021 о 14:10

Протягом 8 місяців 2021 року працівники відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, обслуговування акцизних складів та податкових постів ГУ ДПС у Закарпатській області проведено 145 перевірок суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За результатами проведених перевірок встановлено 163 порушення та застосовано фінансових санкцій на суму понад 1,6 млн гривень. Зокрема:

- 22 факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій (374,0 тис. грн),

- 22 факти реалізації алкогольних напоїв за цінами нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін (220 тис. грн),

- 6 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін (60,0 тис. грн),

- 5 фактів зберігання алкогольних напоїв чи тютюнових виробів в місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру (85,0 тис. грн),

- 29 факти порушень вимог ст.153 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР (176,8 тис. грн), в тому числі 3 факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям до 18 років, по наслідкам яких до порушників застосовані відповідні фінансові санкції та анульовані ліцензії на відповідні види діяльності.

- 59 фактів щодо використанням режиму попереднього програмування найменування товарів без зазначення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів (300,9 тис. грн)

- 23 факти зберігання алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку (391,0 тис. грн).

В тому числі, за серпень 2021 року проведено 23 перевірки суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 242,1 тис. гривень.

Фактів стихійної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у невизначених для цього місцях не встановлено. Також здійснено виїзди та проведено 8 фактичних перевірок місць зберігання оптових партій тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

ДПС у Закарпатській області