Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження до місцевого бюджету Чопської територіальної громади зросли на 45%

, опубліковано 14 вересня 2021 о 16:41

Напередодні, 13 вересня 2021року, відбулась робоча зустріч Ігоря Ороса, заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області з Валерієм  Самардаком, головою Чопської територіальної громади.

В робочій зустрічі також взяли участь Марта Волощук – голова Територіального відділення «Асоціації платників податків України» в Закарпатській області, заступник голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області та  Володимир Суліма – заступник голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області.

В ході зустрічі учасники обговорили важливі питання, від вирішення та реалізації яких залежить рівень добробуту Чопської громади та можливості для розвитку інфраструктури. Зокрема, питання нарахування та сплати земельного податку, податку на нерухоме майно і процедури вручення повідомлень-рішень по сплаті.

Ігор Орос відмітив, що надходження до Чопської територіальної громади, порівняно аналогічним періодом минулого року, зросли на понад 45% та становлять 77,4 млн грн.

Також заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області звернув увагу голови територіальної громади не те, що серед резервів податкових надходжень, зокрема в Чопі – податок на нерухоме майно. Йдеться саме про нерухомість, яка використовується в комерційній діяльності.

Особливу увагу приділили протидії веденню господарської діяльності без реєстрації, незаконному продажу алкоголю, тютюну. Також йшлося й про боротьбу з неофіційним працевлаштуванням, упередженням появи податкового боргу та добровільної сплати податків.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, кожен платник громади повинен усвідомити, що від нього залежить розвиток та добробут всієї громади. Податківці радять платникам, у кого у власності є земельні ділянки, квартири, будинки, не зволікати, а провести звірки по сплаті майнових податків щоб не опинитись у списку боржників.

Не оминули під час робочої зустрічі й тему податкової амністії. Ігор Орос, зокрема розповів, що з 1 вересня поточного року розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів. Податкова амністія – один із ключових моментів реальної легалізації доходів та створення умов для отримання громадянами прибутків у правовому полі.

Крім того, податківці передали інформаційні матеріали про одноразове добровільне (спеціальне) декларування для розміщення на стендах Чопської ТГ.

ДПС у Закарпатській області