Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Берегівщині громади допомагатимуть у популяризації права громадян використати податкову амністію

, опубліковано 16 вересня 2021 о 15:36

Нещодавно відбулася робоча зустріч начальника Берегівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області Петра Дудаша з головою Великоберезької ТГ Іваном Урста на якій обговорили питання застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Петро Дудаш розповів про основні нюанси проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, з яких не були сплачені податки і збори. А також наголосив, що таке декларування проводиться з 01.09.2021 року до 01.09.2022 року. Декларанти матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у декларації не зазначаються джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Податківець зауважив, що одноразова добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі. Скористатися податковою амністією – можливість цивілізовано легалізувати активи та без застережень використовувати такі активи в майбутньому і мати сформовану позитивну податкову історію.

На завершення зустрічі посадовець зазначив, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. У випадку декларування таких активів декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової діяльності.

За матеріалами Берегівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області