Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тячівська ДПІ: Нововведення при подачі звітності онлайн та новації при застосуванні РРО

, опубліковано 24 вересня 2021 о 11:46

Фахівці Тячівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області проводять робочі зустрічі з платниками податків щодо актуальних податкових питань.

Зокрема, напередодні податківці ознайомлювали платників з нововведеннями при подачі звітності в електронній формі з використанням Електронного кабінету платника та новаціями у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівці інспекції звернули увагу платників податків на тому, що реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням програмного РРО (далі – ПРРО) вирішив відмовитись від застосування РРО, строк служби якого не закінчився.

Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і ПРРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або ПРРО. Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати ПРРО, то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО.

Також працівники податкової інспекції рекомендували платникам, щоб бути в курсі всіх податкових новацій, підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Закарпатській області https://zak.tax.gov.ua/.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області