Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іршавські податківці роз’яснили громадянину особливості подання декларації онлайн, щоб скористатись правом на податкову знижку

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 16:27

Фахівці Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області інформують платників про найбільш актуальні податкові питання.

Зокрема, під час робочої зустрічі, яка відбулась напередодні, податківці роз’яснювали платнику податків переваги застосування електронних сервісів ДПС, на прикладі отримання податкової знижки громадянами та подання декларації про майновий стан та доходи за допомогою «Електронного кабінету».

Фахівці інспекції зазначають, що платники податків мають право подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, відповідно до ст. 166 Податкового кодексу.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів для використання права на податкову знижку.

Щоб подати Декларацію в електронному вигляді через Електронний кабінет, необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або у іншого надавача електронних довірчих послуг.

При направленні Декларації засобами електронного зв’язку можливо скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Граничні строки подання декларації для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку – по 31 грудня включно наступного за звітним роком. Останній день – 31.12.2021.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області