Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Іршаві податківці інформують платників про можливості сервісу «Електронний кабінет»

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 13:18

Фахівці Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області продовжують проводити робочі зустрічі та інформувати платників про новації податкового законодавства та особливості функціонування електронних сервісів.

Зокрема, податківці інформують платників про можливості, які дає платникам «Електронний кабінет», серед яких подача звітності онлайн,  подача повідомлення про прийом на роботу працівника, а також формування запиту по суму отриманих доходів.

Фахівці податкової наголошують, що для використання «Електронного кабінету» потрібно перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, авторизуватись за допомогою цифрового підпису і вже в онлайн-режимі отримувати послуги від Податкової служби.

Зокрема, власник підприємства, установи, організації може подати до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Повідомлення подається до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, зокрема засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг через «Електронний кабінет».

Для формування Повідомлення в режимі «Введення звітності» «Електронного кабінету» платник самостійно встановлює фільтр за параметрами: рік, період, щодо якого здійснюється звітування, за допомогою кнопки «Створити» обирає тип форми «J(F)30 Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Із запропонованого переліку форм обирає форму «J(F)3001001» Повідомлення про прийняття працівника на роботу», зазначає відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискає кнопку «Створити». Після цього необхідно Повідомлення заповнити, відредагувати, підписати та надіслати.

Фахівці ДПІ навчають також платників податків, як отримати відомості про доходи, щоб не потрібно було звертатись до органів ДПС. Для цього достатньо за допомогою засобів Електронного кабінету подати запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області