Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свалявські податківці провели практикуми для платників щодо отримання податковоï знижки

, опубліковано 29 жовтня 2021 о 11:48

Днями податківці Свалявської ДПІ провели практикуми для фізичних осіб щодо порядку отримання податковоï знижки. Фахівці звернули увагу присутніх, що до податкової знижки включаються лише фактично здійсненi протягом звiтного податкового року платником податку витрати, підтвердженi вiдповiдними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанцiями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують надавача послуг та отримувача послуг.

Також податківці розповіли, які передбаченні обмеження для отримання знижки: сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми рiчного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звiтного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Податкiвцi також наголосили, для того щоб скористатися правом на податкову знижку за витратами понесеними у 2020 році, необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2021 року.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області