Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світлана Заяць провела робочу зустріч з працівниками ДП «Великоберезнянське ЛГ» щодо «податкової амністії»

, опубліковано 18 листопада 2021 о 16:38

Начальник Великоберезнянської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області – Світлана Заяць провела робочу зустріч з працівниками адмінуправління ДП «Великоберезнянське лісове господарство».

В ході зустрічі надано роз'яснення про законодавчі аспекти одноразового декларування, а саме: 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб і триватиме вона до 1 вересня 2022 року. Обговорено також нюанси декларування витрат на придбання об'єктів одноразового добровільного декларування.

Так, у разі, якщо фізичною особою придбано нерухомість як за рахунок доходів, з яких податки і збори сплачені не в повному обсязі, так і за рахунок коштів, з яких податки сплачені в повному обсязі, то в графі «Витрати на придбання(набуття)/оціночна вартість» Декларації зазначаються витрати на придбання (набуття)/оціночна вартість об'єкта нерухомого майна в повному обсязі, а в графі «Вартість активу (база для нарахування збору)» Декларації зазначається частина коштів, з яких не сплачено податки і збори.

Також роз'яснено порядок сплати збору з одноразового добровільного декларування. Відповідно до п. 12 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Після отримання від платника одноразової (спеціальної) добровільної декларації у приватній частині Електронного кабінету платника буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум збору за відповідною територією із зазначення згенерованого QR-коду з кодом платежу 11011100.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.

У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до поданої декларації, платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати збору.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області