Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородська ДПІ: про одноразове добровільне декларування – під час зустрічі з платниками

, опубліковано 24 листопада 2021 о 15:26

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування, фахівці Ужгородської ДПІ провели зустріч з громадськістю Середнянської територіальної громади.

Під час зустрічі платникам розповіли про деталі декларування доходів у рамках податкової амністії. Зокрема, хто може скористатися таким правом, які ставки збору та як, і в які терміни необхідно подати декларацію.

Податківці також звернули увагу присутніх на те, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі. Для того, аби задекларувати готівку, декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Також присутні дізналися, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів та сплати збору.

Під час зустрічі податківці звернули увагу громадян й на інші новації податкового законодавства, зокрема, застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп з 1 січня 2022 року.

За матеріалами Ужгородської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області