Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Воловці податківці роз’яснюють платникам новації у використанні ПРРО

, опубліковано 24 листопада 2021 о 15:36

Працівники Воловецької ДПІ провели зустріч iз суб'єктами господарювання з питань застосування РРО та ПРРО та використання електронних сервiсiв вiд ДПС.

На зустрічі працівники ДПІ нагадали платникам податків про необхідність використання PPO з 1 січня 2022 року підприємцями, платниками єдиного податку, незалежно від обсягу рiчного доходу. Було зазначено, що суб'єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО залежно від своїх потреб. Реєстрація програмного РРО відбувається онлайн, в електронному кабiнетi, z-звiт створюється в автоматичному режимі, без ризику санкцiй за його нестворення для платника. З 01.01.2022 року використовувати PPO зобовязані ФОП-єдинники 2-4 групи.

Податківці також поінформували платників податків і про електронні сервіси від Податкової служби. Серед можливостей, які пропонують сервіси – подання звітності в електронному вигляді.

Зазначено, що подання податкової звітності онлайн, через «Електронний кабінет платника», має багато переваг як для платників податків, так і для Податкової служби.

Зокрема, платники податків отримують такi персоналiзованi послуги як:

- персоніфікований податковий календар;

- подання звітності в електронному виглядi до органів ДПС, пенсійного фонду та статистики;

- листування з органами ДПС: подання запитів, заяв для отримання інформації; інформація про стан розрахунків з бюджетом;

- реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних; інформації з Єдиного реєстру податкових накладних.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області