Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці роз'яснюють платникам важливість «податкової амністії»

, опубліковано 25 листопада 2021 о 16:33

Фахівці Державної податкової інспекції у м. Ужгород ГУ ДПС у Закарпатській області проводять інформують та роз’яснюють громадянам особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Зокрема, працівники ДПІ роз'яснюють платникам важливість кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів та активів, по яких не було сплачено податки.

Податківці наголошують, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгород

ГУ ДПС у Закарпатській області