Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світлана Заяць провела робочі наради із заступниками голови Великоберезнянської ТГ

, опубліковано 25 листопада 2021 о 16:36

Днями начальник Великоберезнянської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області – Світлана Заяць провела робочі наради із заступниками голови Великоберезнянської селищної ТГ Іваном Мицьо та Владиславом Пильником.

В ході зустрічі було надано роз'яснення про законодавчі аспекти одноразового декларування. Зокрема, обговорено питання: чи можуть скористатися добровільним декларуванням фізичні особи, які у період з 2005 року до 2010 року були депутатами сільських та районних рад.

За словами Світлани Заяць, декларантами не можуть бути особи, які за будь-який рік, починаючи з 01 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції.

До осіб, уповноважених на виконання функцій держави, належали, зокрема, депутати сільських, селищних, міських, районних обласних рад. Категорії посад в органах місцевого самоврядування визначено ст..14 Закону № 2493, з якої випливає, що депутати місцевих рад не є посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Враховуючи викладене, фізичні особи, які були депутатами місцевих рад у 2005-2010 роках та при цьому не займали посад в органах місцевого самоврядування, не одержували заробітну плату за рахунок державних коштів або за рахунок місцевого бюджету, а також не подавали або не мали подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції, можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області