Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Воловецької ДПІ роз’яснюють платникам нюанси податкового законодавства

, опубліковано 21 лютого 2022 о 15:59

Працівники Воловецької ДПІ інформують платників податків щодо послідовності дій, як ФОП – платнику єдиного податку відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування та у яких випадках така відмова є обов'язковою.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не пізніше ніж за 10 календарних днiв до початку нового календарного кварталу (року) подає контролюючого органу заяву.

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо вiдмови від спрощеної системи оподаткування.

Крім того, платники єдиного податку зобов'язанi перейти на сплату інших податків і зборів, у випадках та в строки, визначені п.п.298.2.3 п.298.2 ст.298 Податкового кодексу України, з урахуванням особливостей визначених підпунктами 1-3 п.293.8 ст.293 ПКУ.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області