Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Свалявської ДПІ інформують платників про внесені зміни до Податкового кодексу України

, опубліковано 21 лютого 2022 о 16:02

Працівники Свалявської ДПІ розповідали платникам про внесені зміни до Податкового кодексу України, які діють у 2022 році. Зокрема, уточнено визначення платника ПДВ та бази оподаткування операцій з постачання товарів, послуг.

З січня 2022 року платником ПДВ виступає нерезидент, якщо він надає електронні послуги на території України на користь фізичних, осіб/фізичних підприємців, які не є платниками ПДВ, і якщо сума таких операцій перевищує 1 млн. грн. на рік.

До електронних послуг відноситься:

- постачання електронних примірників, надання доступу до зображення, текстів та інформації, утому числі, але не виключно, підписка на електронні газети, журнали, книги, надання доступу та /або завантаження фотографій, графічних зображень, відео матеріалів;

- надання доступу до баз даних, у тому числі користування пошукових систем та службами каталогів у мережі Інтернет;

- постачання програмного забезпечення та оновлення до нього, у тому числі електронних примірників, надання доступу до них, а також дистанційне обслуговування програмного забезпечення та електронного обладнання.

Місцем постачання електронних послуг визначається місцезнаходження отримувача таких послуг, а підтвердження факту надання послуг є будь-який документ, що підтверджує факт надання таких послуг, у тому числі наданий в електронній формі засобами електронного зв’язку.

Ще одним нововведення є скасування необхідності сплачувати 20% податку на прибуток при замовлення у нерезидентів послуг з виробництва та/або розповсюдження реклами.

Окрім того, звільняються від оподаткування ПДВ такі послуги:

- постачання освітніх послуг через доступ до публічних освітніх, наукових та інформаційних ресурсів у мережі Інтернет для підготовки здобувачів вищої освіти, проведення та надання яких потребує участі людини;

- постачання послуг дистанційного навчання ліцензованими установами освіти.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області