Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому місяці 2022 року в Закарпатті сплатили понад 445 млн грн ЄСВ

, опубліковано 22 лютого 2022 о 15:14

Протягом січня 2022 року платники Закарпаття сплатили 445,4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з січнем 2021 року, надходження від сплати ЄСВ зросли на 98 млн грн, або 28,2%. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами очільника податкового відомства краю, отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому, на цьому наголошують фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області, вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до її своєчасної виплати та сплати ЄСВ.

Зауважимо, що у 2022 році мінімальна сума єдиного внеску для ФОП складає 1430 грн (6500 х 22%), а максимальна – 21 450 гривень.

ДПС у Закарпатській області