Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Військовий збір: у 2022 році закарпатці сплатили на підтримку армії понад 590 млн гривень

, опубліковано 25 січня 2023 о 14:52

У 2022 році закарпатці на фінансування українського війська сплатили понад 590 млн грн військового збору. Ця сума перевищує надходження збору за 2021 рік на 183,7 млн гривень. Лише у грудні минулого року наші краяни сплатили 71,5 млн грн «патріотичного» платежу.

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що військовий збір, який спрямовують на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року.

Військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. До них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка. Сума збору зараховується до державного бюджету.

Податківці зауважують, що кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи військовий збір, фінансово підтримує ЗСУ і цим вносить посильний вклад у нашу Перемогу над загарбниками.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

ДПС у Закарпатській області