Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники Мукачівської територіальної громади обговорили податкові резерви бюджетних надходжень

, опубліковано 25 січня 2023 о 14:52

Напередодні, 24 січня 2023 року, в Ужгороді відбулась робоча зустріч фахівців Головного управління ДПС у Закарпатській області з представниками Мукачівської територіальної громади.

Головне управління представляли Ельвіра Собран – начальник управління по роботі з податковим боргом, Наталія Жук – начальник управління оподаткування фізичних осіб, Маріанна Решетар – начальник управління податкових сервісів, а Мукачівську територіальну громаду – Маріанна Дерев'яник – начальник відділу економіки, Маріанна Шаблій – начальник відділу планування доходів бюджету, грошового обігу, цінних паперів та з питань нових форм господарювання фінансового управління. Крім того, в заході взяла участь Юлія Кілару – голова Мукачівського місцевого осередку ВГО АППУ.

Головною темою робочої зустрічі стало обговорення податкових резервів бюджетних надходжень. Зокрема йшлося, про актуалізацію та поглиблення співпраці щодо об’єктів оподаткування, насамперед об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

Крім того, учасники заходу обговорили обчислення податку на майно для фізичних осіб, зокрема податку на нерухоме майно, який здійснює контролюючий орган за місцем податкової адреси власника такої нерухомості на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності. Податківці рекомендували представникам територіальної громади звертати увагу громадян на можливість звернутися з письмовою заявою до ДПС, за своєю податковою адресою, для проведення звірки даних щодо об’єкта нерухомості, розміру загальної площі, пільги та ставки податку.

Платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток та землекористувачі. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Ці дані наразі теж потребують уточнення. Якщо це буде якісно зроблено, то сприятиме залученню додаткових доходів до бюджету.

Учасники зустрічі також активно обговорили більшість актуальних питань та домовились про подальшу співпрацю, адже і податківці, і представники місцевого самоврядування зацікавлені в ефективному та стабільному наповненні бюджету.

ДПС у Закарпатській області

Фотоматеріали по темі

  • Податківці та представники Мукачівської територіальної громади обговорили податкові резерви бюджетних надходжень