Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ужгородщини налагоджують плідну співпрацю з державними реєстраторами

, опубліковано 05 березня 2020 о 16:12

Днями відбулася робоча зустріч зустріч фахівців Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області з головою Ужгородської райдержадміністрації – В'ячеславом Дворським та державними реєстраторами Ужгородського району.

Заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській Юрій Орел зазначив, що метою цієї зустрічі є обговорення проблемних питань з приводу сплати фізичними особами земельного податку та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Юрій Орел наголосив на необхідність, в першу чергу, дотримання органами державної реєстрації вимог п.266.3 та п.266.7.4 ст.266 ПКУ в частині своєчасного подання відомостей, необхідних для розрахунку та справляння податку фізичними та юридичними особами за місцем розташування об'єктів нерухомого майна.

Також, було наголошено на проблему оперативного оновлення баз даних платників земельного податку, тобто на проблему, коли громадяни продали земельні ділянки декілька років тому, а податкові повідомлення-рішення надсилаються попередньому власнику.
 З метою сприяння вирішення даної проблеми на рівні Міністерства юстиції та ДПС, учасниками зустрічі прийнято спільне рішення, а саме, що Ужгородським управлінням ГУ ДПС у Закарпатській області буде направлено лист до Ужгородської РДА Закарпатської області, з висвітленням зазначеної проблеми, пов'язаної з оперативним оновленням баз даних власників земельних ділянок на рівні обміну інформацією між Міністерством юстиції та ДПС.

Ділова, конструктивна розмова показала у тісній співпраці можна вирішити будь-які проблеми.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області