Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перечинщина: контроль за легалізацією зарплати – однин із пріоритетних напрямів роботи податківців

, опубліковано 06 березня 2020 о 11:40

Нещодавно у залі засідань Перечинського районного центру зайнятості, відбулася зустріч з роботодавцями Перечинського району за участі представників управління праці, податкової служби, центру зайнятості, пенсійного фонду та управління соціального захисту населення. Мета зустрічі – відкритий діалог між органами влади та суб’єктами господарювання, проблемні питання, які виникають у суб’єктів господарювання та шляхи їх вирішення, пошук спільних рішень та співпраця.

Під час заходу роботодавцям розповіли про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Посадовці наголосили, що за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці несуть адміністративну та фінансову відповідальність.

Начальник Перечинської ДПІ Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області Ганна Мулеса, зазначила: «Податкова служба на теперішній час не ставить собі за ціль перевірити та оштрафувати. Найголовніше, щоб працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки і збори. Все це мають добре усвідомлювати і роботодавці, і підприємці, і наймані працівники. Більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Трапляється, що зарплата працівника значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Це з`ясовується згодом, у випадку, коли працівнику потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання кредиту, субсидії чи для пред`явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії».

Також, роботодавцям роз'яснено питання оформлення найманих працівників, подання повідомлення про прийом на роботу, нарахування та порядок сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ із заробітної плати працівників.

На завершення заходу Ганна Мулеса подякувала всім за плідну співпрацю та запевнила представників бізнесу у підтримці та наданні необхідної професійної допомоги у питаннях роз'яснення податкового законодавства. Контроль за легалізацією заробітної плати і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямів роботи, який забезпечить додаткові надходження до бюджету та соціальну захищеність громадян.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області