Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тячівщині податківці проводять зустрічі з головами населених пунктів

, опубліковано 12 червня 2020 о 16:30

12 червня 2020 року у приміщенні Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області ради відбулася зустріч начальника Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області Євгенія Сима з Вонігівським сільським головою Юрієм Олагом.

Темою зустрічі стало питання виконання суб’єктами господарювання села (фізичними і юридичними особами) вимог податкового законодавства про сплату місцевих податків і зборів до місцевого бюджету, а саме облік та нарахування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної й комунальної власності, єдиного податку й інших.

Згідно з статистикою, яка є в розпорядженні податкової служби, на території населеного пункту Вонігово зафіксовано 84 платники податку на нерухоме майно, 475 платників земельного податку, 10 орендарів землі. У 2019 році платники цих податків перерахували до місцевого бюджету 146,9 тис. гривень. Водночас податковий борг, станом на 1 червня 2020 року, становив 103,6 тис. грн. Найбільша заборгованість – зі сплати орендної плати за земельні ділянки.

Керівники розглянули ряд проблемних питань, що виникають при нарахуванні податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, встановили об’єктивні причини розбіжностей та визначили порядок дій для досягнення позитивного результату в інтересах місцевого бюджету в цілому.

За матеріалами Тячівського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області