Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті податківці провели практикуми – навчали користуватись електронними сервісами (ФОТО)

, опубліковано 31 грудня 2020 о 12:10

У Закарпатській області податківці протягом грудня проводили навчальні практикуми з платниками, на яких роз’яснювали нюанси користування електронними сервісами від ДПС. Зокрема на тренінгах, які пройшли у всіх районах області, працівники Податкової служби звертали увагу платників на можливість зручного, дистанційного, а в реаліях сьогодення, актуального спілкування з контролюючими органами.

Днями такі тренінги пройшли в Ужгородському районі, містах Мукачево, Свалява, Виноградів, Іршава, Воловець, Великий Березний та Берегове.

Податківці розповіли платникам, що найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з Податковою службою є «Електронний кабінет платника», який поєднав у собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, недопущення помилок тощо). Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням cabinet.tax.gov.ua. Окремо податківці акцентували увагу платників на новий сервіс "Е-повернення", який дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію на податкову знижку.

Під час практикумів фахівці податкових органів інформували платників і про новинку від ДПС – «InfoTax». Завдяки новому сервісу, через месенджери Telegram та Viber, платники податків отримали можливість дізнатись про:

- стан розрахунків з бюджетом;

- реєстраційні та облікові дані;

- про результати обробки документів;

- про строки подання звітності та сплати податків.

А з січня 2021 року – наступний етап у розвитку сервісу, – платники до вже доступного функціоналу отримають  можливість:

- передзаповнення звітності платниками єдиного податку;

- перехід до сплати податків у «два кліки»;

- оповіщення про виникнення податкового боргу, а також про можливість виникнення податкового боргу у разі несвоєчасної сплати.

ДПС у Закарпатській області