Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Іршавщині податківці ділились нюансами щодо новацій законодавства у 2021 році

, опубліковано 10 лютого 2021 о 16:25

Напередодні, 9 лютого, відбувся семінар для платників податків Іршавщини, на якому податківці інформували про основні новації податкового законодавства у 2021 році.

Спікерами на семінарі виступили: Роман Жибак, начальник Іршавської ДПІ; Марта Волощук, голова Територіального відділення «Асоціації платників податків України» в Закарпатській області; Юлія Кілару, керівник Мукачівського осередку Асоціації платників податків України.

Насамперед фахівці розповіли присутнім про введення в дію законів, що передбачають підтримку та податкові стимули для громадян, малого та середнього бізнесу в період дії карантинних заходів. Зокрема йшлося, про можливість та умови автоматичного списання податкового боргу для фізичних і юридичних осіб.

Відтак податківці звернули увагу учасників семінару на можливість списання штрафних санкцій та пені для платників податків, у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами платниками податків протягом шести місяців з 10 грудня 2020 року суми податкового боргу, що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі.

Цікавили платників і актуальні законодавчі норми, які стосуються, зокрема, продовження процедури, при списанні сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені. Наразі право на списання мають фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови що в період з 1 січня 2017 року по 1 грудня 2020 року вони не отримували дохід (прибуток) від своєї діяльності, який підлягає оподаткуванню.

Окремо говорили і про переваги програмного РРО, такі як: реєстрацію ПРРО через Електронний кабінет; можливість використання контрольно-звітної інформації, що передається від пристрою (чеки) суб’єктами господарювання, для самоконтролю та громадянами для захисту їх прав як споживачів; відмову від друку паперових чеків; безкоштовне програмне забезпечення та інтерфейси користувачів – суб’єктів господарювання та покупців; можливість використання офлайн.

Податківці також нагадали присутнім про кампанію декларування доходів, отриманих протягом минулого року, яка стартувала з 1 січня 2021 року. Зокрема, звернули увагу платників, у кого виникає необхідність подання декларації про доходи, граничні строки подання декларації за звітний рік, а також місця та способи подання такої декларації.

Фахівці органів ДПС зауважують, що в соціальних мережах розміщують роз’яснювальні та довідкові матеріали, знайомлять з результатами роботи служби, і діляться різними кейсами. Тому всім, кого цікавлять новини на податкову тематику, радимо підписатись на сторінку ДПС у Закарпатській області у Facebook (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia), сторінку ДПС України у Facebook (https://www.facebook.com/TaxUkraine), канал Податкової служби на Telegram (https://t.me/tax_gov_ua), а також користуватись новим сервісом від ДПС – «InfoTAX» (https://t.me/infoTAXbot).

ДПС у Закарпатській області