Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тячівським підприємцям роз'яснюють новації у застосуванні РРО та декларуванні доходів

, опубліковано 17 лютого 2021 о 16:24

Фахівці Тячівської податкової інспекції постійно проводять роз'яснювальну роботу серед представників малого та середнього бізнесу щодо новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Громадян також інформують про кампанію декларування доходів, яка стартувала 1 січня 2021 року. Задекларувати, отримані в 2020 році доходи, громадяни мають до 1 травня 2021 року.

Днями начальник Тячівської ДПІ Євген Сима відповідав на запитання підприємців стосовно запровадження програмних РРО.

Як повідомив Євген Сима, з 1 січня 2021 року застосування РРО/ПРРО обов’язкове, незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які реалізують: технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту; лікарські засоби, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я; ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Очільник Тячівської ДПІ закликав підприємців приєднатися до сторінок Державної податкової служби України та ДПС у Закарпатській області у фейсбук для можливості своєчасного отримання актуальної інформації стосовно податкового законодавства. Крім того, Євген Сима інформував всіх про те, що наразі є можливість спілкуватися з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot та слідкувати за діяльністю та роз’ясненням законодавства на телеграм-каналі ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області