Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рахівські податківці ознайомлюють платників з поданням звітності онлайн та застосуванням РРО

, опубліковано 16 липня 2021 о 11:25

Податківці Рахівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області ознайомлюють платників з нововведеннями подання звітності онлайн за допомогою  «Електронного кабінету» та новаціями у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківці наголошують, що переваги електронної звітності – економія часу, вибір зручного моменту для подання звітності, наявність додаткових пріоритетів для усунення неточностей, наявність додаткових можливостей програми (підказок, нагадувань, консультацій, автозаповнення звітності),  постійні оновлення, оперативний контроль стану та якості звітування, а також автоматичне формування електронного архіву.

Для подання звітності в електронній формі платнику необхідно отримати електронні сертифікати в будь-якому з Акредитованих Центрів сертифікації ключів. Податковий орган надає цю послугу безкоштовно. Увійшовши на сайт АЦСК ІДД ДПС, платник податків отримає повну інформацію про те, що потрібно та як отримати цифровий підпис.

Державна податкова служба надає безкоштовне програмне забезпечення: «Електронний кабінет». Сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки.

Податківці також інформують відвідувачів ДПІ про застосування реєстраторів розрахункових операції у 2021 році. Зокрема, звертають увагу платників на те, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області