Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси одноразового добровільного декларування роз’яснюють платникам Виноградівщини

, опубліковано 13 серпня 2021 о 11:43

З першого вересня 2021 і до першого вересня 2022 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Про це інформують працівники Виноградівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області громадян – відвідувачів інспекції. Мешканцям Виноградівщини роз`яснюють усі законодавчі аспекти одноразового декларування, щоб платники могли скористатися його можливостями, і не залишалися один на один зі своїми сумнівами чи нерозуміннями.

Під час консультацій-роз’яснень фахівці податкової інспекції інформують про основні норми та положення закону, прийняття декларації, її форму, ставки податку тощо. Слід взяти до уваги, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларувати можуть і  фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, і фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкта декларування були резидентами і які є чи були платниками податків.   

Декларація подається безпосередньо платниками виключно в електронній формі засобами Електронного кабінету.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області